Felhasználónév
Jelszó
Automatikus bejelentkezés 
:: Elfelejtettem a jelszavam!Utolsó hozzászólások
Az utóbbi tíz üzenet
Quintus C. Dolabella
Vas. Jún. 11, 2017 10:20 pm
Maya Brändström
Szer. Május 24, 2017 8:29 pm
Maya Brändström
Csüt. Jún. 16, 2016 9:42 am
Cassandra
Vas. Ápr. 24, 2016 7:28 pm
Norah Sommers
Csüt. Márc. 31, 2016 10:11 pm
Lucretia Mantova
Csüt. Márc. 24, 2016 12:52 pm
Lilith
Szer. Márc. 16, 2016 8:21 pmSuttogó hangok
Üzenj másoknak • Ne hirdess!
Share | 

 Fogalomtár
Tárgy: Fogalomtár   Vas. Május 03, 2015 2:44 pmFogalomtár
Az oldalon található idegen kifejezések

True Blood: Szintetikus vért gyártó cég márkája, melyet bármilyen üzletben meg lehetett vásárolni a vérszívók számára. Helyettesíti a hagyományos értelemben vett vért, azonban az íze sokkal rosszabb, mint az élő forrásból vett tápláléknak. Az "italok" bármilyen vércsoportban megtalálható, attól függően, ki melyiket részesíti előnyben. A gyárak felrobbantása előtt (2. világleírás) igen nagy tételekben fogytak az összes vendéglátóhelyiségben vagy üzletben, hiszen élő forrásból csak halandó engedélyével lehetett venni.

Szakadárok: Egy rebellis, folyamatosan gyarapodó vérszívó horda, mely eddig gerillaharcot folytatott a vámpírok minél tökéletesebb beilleszkedését és szocializálódását szorgalmazó Tanács ellen. Embergyűlölő, lázadó, radikális vámpírokat összefogó csoport, aminek célja egy új világrend megteremtése. Nézeteik szerint nem az ember az uralkodó faj a Földön. Nem a halandókat illeti a csúcsragadozói státusz. A tompafogúak csupán vértasakok, levágandó haszonállatok, akik túl sokáig viselték a koronát, érdemtelenül. A Seriff-rendszert megdönteni akaró Szakadárok és az emberekkel együttműködni vágyó Tanács jó ideje hadban áll, ám a lázadók erejéből csupán kisebb, sikeresen eltussolt, csírájában elfojtott akciókra futotta eddig. Az ő akciójuk tehet a True Blood gyárak felrobbantásáért.

UHA (United Human Association): Az emberek vezetői, azaz az országok elnökei úgy határoznak, hogy az emberi faj fennmaradását veszélyeztető ellenséggel vívott háborúra való tekintettel félreteszik nézeteltéréseiket, és közös konföderációba tömörülve együttes erővel veszik fel a harcot a fenyegetéssel. Noha a békés megoldásra törekvő Seriffek elkeseredett kísérleteket tesznek az eldurvult helyzet rendezésére, az UHA hadat üzen a Tanácsnak, mely többfrontos háborút kénytelen vívni. Az UHA legálissá teszi a vadászatot, a Szervezet Tanoncok lázas toborzásába kezd.

Szervezet: A legnagyobb egyesület Washington államban, mely a természetfelettiek kiírására törekszik. Az általuk irányított vadászcsoportok (Halálosztók), minden eszközüket bevetve próbálják védelmezni az embereket, olykor meglehetősen radikális eszközökkel. A Szervezetet a Kormány támogatja, így a legmodernebb eszközökkel és központtal vannak ellátva. Székhelyét csupán azt tudja, aki tagja a Szervezetnek (Seattle-ben van a legnagyobb központ), vagyis vadász vagy a vadászoknak dolgozik valamilyen formában, ugyanis a helyet több biztonsági rendszer valamint kiválasztottak védik az illetéktelen behatolóktól. A szervezetnek kisebb kirendeltségei vannak minden városban, melyeket az úgynevezett Ügynökök irányítanak. (bővebben a vadászok leírásánál)

Likvidálók: Az UHA által beszervezett katonák és rendőri rohamosztagosok, akiket speciális vadászokká átképeznek, karbon-kevlár páncélt, nagy tűzerejű mordályokat kapnak. A legtöbb fegyvergyár felfüggesztette a hagyományos fegyverek forgalmazását, helyettük a Mentorok tervei alapján készült, vámpírölésre kifejlesztett UV-fényt kibocsátó rohampuskákat, fénygránátokat, ezüstsörétes lőszereket, EM-karabélyokat, valamint speciális, hipnózisgátló kontaktlencséket gyártanak Halálosztók és az átképzett katonák részére. A likvidálók ugyan a vadászoknak dolgoznak, de sokkal képzettebbek, erősebbek és gyorsabbak a hagyományos, utcákon járőröző Halálosztóknál az AVK miatt, így többnyire nehezebb bevetésekhez mozgósítják őket (pl. Tanácstag elfogása stb).

AVK (Adrenefrin V Komplex): A Szervezet tudósai magasan képzett kémikusok, orvosok és biológusok együttműködésével kifejlesztenek egy új drogot, hogy segítségével az átlagosnál jóvalta erősebbé, gyorsabbá, ellenállóbbá tuningolják az emberi haderő katonáit. A doppingszer ötvözi a szervezet által termelt adrenalint és epinefrint, e két vészhelyzetben termelődő hormont, valamint a vámpírvért. Hatására az emberi idegrendszer és izomzat úgymond magasabb lángon ég. Olyképpen, mintha folyamatos stressz-hatás alatt állna. A serkentőszer gyorsabb reflexeket, jobb taktikai helyzetfelismerést, hatékonyabb sebgyógyulást, magasabb fájdalomtűrést, nagyobb izomerőt biztosít a fogyasztója számára. Az AVK negatív mellékhatása, hogy a rendeszeresen szedő likvidálók súlyos sérülésekor, nem következik be végleges halál, hanem a benne lévő vámpírvér hatására Mutáns vámpírokként élednek újra (lsd. Mutáns vámpírok leírása).

LRV (Lycanthropy Reversibilis Virus): A vadászoknak dolgozó orvosok, biológusok és virológusok előállítottak egy olyan „ellenvírust” amely felvéve a harcot a lycantrópiát terjesztő kórokozóval, nem csak hogy visszafordítja az átváltozás folyamatát, de teljes mértékben ki is öli a fertőzött nyál útján terjedő vírust a beharapott egyed szervezetéből. A testükbe épült, meggyengítettnek vélt vérfakas-gén az LRV mellékhatásaként hirtelen agresszívebbé vált és mutálódni kezdett. A degeneráció folyományaként olyan hatalmas fizikai erővel bíró ember-farkas keverék lény jött létre, mely kísértetiesen hasonlít a horror-sztorikból ismert farkasemberekre. Az LRV kombinációjából létrejött vírus nem farkassá alakuló lycanokat, hanem korcsokat, farkasembereket hoz létre.

Tortúra: Az elkárhozott lelkek megkínzásának folyamata a Pokol kínkamráiban, mely alatt a lelket szinte teljes mértékben megtörik ahhoz, hogy valaki tökéletes démon lehessen. A Tortúra időintervalluma változó, hiszen a személyek is eltérőek, de maximum 200 évet tölthet a "beavatáson" az adott kínzott. Valakinek több, valakinek kevesebb időbe telik, míg megtörik a lelkét, azonban akadnak olyanok, akiket nem is tudnak, nem óhajtanak démonokká válni és a Lucifer seregét gyarapítani. Ők örök időkre a kamrákban kárhoznak. A leendő démonok legerősebb jellemvonása többnyire a Tortúra alatt derül ki és később az itt tapasztaltak alapján sorolják az adott rendbe őket.

Porhüvely: Bármely halandó test, mely alkalmas egy démon befogadására.Szép szárán könny csorog
Mint halhatatlan gyöngysorok.

avatar
Admin | Kiválasztott
Bite me, Honey!

animae scrinium est servitus

Egyedi Titulus : daughter of fire
Gif vagy kép :
Play-by : Sara Sampaio
Vonal1 :
Faj : Kiválasztott
Posztok : 868
Kor : 25 éves
Lakhely : Port Angeles
Rang : Nincs rangom
User neve : ©️ Nadiya
Vonal2 :
Családi állapot : Kapcsolatban Vittor S. Cobain-nel
Különleges képesség : Pirokinézis, meglehetősen magas szinten
Foglalkozás : Vadászoknak dolgozom
Vonal3 :
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Fogalomtár
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Ώ IMMORTALIS.OSCULUM :: Important Things
Világunk legfontosabb leírásai
 :: Az alkony leple alatt...
-