Felhasználónév
Jelszó
Automatikus bejelentkezés 
:: Elfelejtettem a jelszavam!Utolsó hozzászólások
Az utóbbi tíz üzenet
Quintus C. Dolabella
Vas. Jún. 11, 2017 10:20 pm
Maya Brändström
Szer. Május 24, 2017 8:29 pm
Maya Brändström
Csüt. Jún. 16, 2016 9:42 am
Cassandra
Vas. Ápr. 24, 2016 7:28 pm
Norah Sommers
Csüt. Márc. 31, 2016 10:11 pm
Lucretia Mantova
Csüt. Márc. 24, 2016 12:52 pm
Lilith
Szer. Márc. 16, 2016 8:21 pmSuttogó hangok
Üzenj másoknak • Ne hirdess!
Share | 

 Misztikus tárgyak és fegyverek
Tárgy: Misztikus tárgyak és fegyverek   Csüt. Ápr. 25, 2013 6:48 pmmisztikus tárgyak és fegyverek
Általános ismertető
Végzet lándzsája

A keresztre feszített Krisztus oldalát átdöfő lándzsa a legenda szerint azóta is csodálatos mágikus erővel bír. Ezért a történelem számos híres és hírhedt férfiúja próbálta felhasználni a világ meghódítására, kezdve Nagy Herodestől Adolf Hitlerig. A Lándzsával szinte bármilyen halhatatlan lényt meg lehet ölni akár még Lucifert vagy Istent is. Aki hisz létezésében, szinte mindenki a nyomára akar bukkanni, így óriási harcok folynak érte. Jelenleg egy barlang mélyén van egy sziklába temetve, melyeket különféle mágikus védőfalak védenek, így a legtöbb démon vagy angyal számára bevehetetlen a hely. Szóbeszéd szerint csak halandó képes közvetlenül megérinteni a szent tárgyat, ugyanis ha halhatatlan érinti az illető legszörnyűbb kínok között hal meg, legyen bárkiről is szó.

Holtak könyve


A Holtak Könyve papiruszra íródott, varázsigéket tartalmaz, amely hosszú átalakuláson ment át az idők során. Az Új-Birodalomban a sírba mágikus erővel felruházott papiruszdarabkákat tettek, hogy segítse a holtat a túlvilági úton, szerencsét és biztonságot hozzon számára. Egyesek szerint ezzel képesek halottakat feltámasztani is sírjukból, ám ez nagyon sötét mágiának számít.

Angyalölő kard


Egy olyan fegyver, amellyel meg lehet az angyalokat ölni. Úgy néz ki mint egy hosszú penge vagy pedig egy rövid kard. A fegyvert általában angyalok használják, de ez nem jelenti azt, hogy egy ember kezében nem hatásos. Ennek a fegyvernek a létezéséről nagyon kevesen tudnak még az angyalok körében is.

Védelmező talizmán

A talizmán egy kis ruhából készült szütyő, ami jószerencsét hoz vagy távol tartja az Ördögöt. Általában a következő anyagokból tartalmaz egyet vagy többet: gyógyfüvek, olajok, kövek, magok, hajszálak, körmök vagy egyéb személyes dolgok. New Orleansban – ami az amerikai vudu melegágya – nagyon sok ember használja a védelem miatt, de ugyanakkor képesek vele szerencsétlenséget is okozni.


Vérserleg

A serleget kommunikációs eszközként használják a természetfeletti lények, ám itt is inkább a démonoknál jellemző. Egy ember vérét kell beletölteni egy serlegbe, majd latin kántálást követően létrejön a kapcsolat a hívott fél és a démon között.

Tiamat Talizmánja

Az érmét az ősi időkben hozták létre Tiamat papjai. Hihetetlenül sötét mágiát használtak, amivel az érmét kovácsolták, hogy elvessék vele a Káosz magvait. Az érme egyik oldalán Tiamat, a káosz babiloni istene látható, a másokon pedig Shamash babiloni isten, a fény és az igazság hozója.
Az a személy, aki bedobja az érmét a kútba, bekapcsolja a „kívánságkutat”. Bármilyen kívánságot teljesít, de annyira kifacsarva, hogy aki kívánta, már nem is akarja, hogy teljesüljön a vágya. Az érmét csak az tudja eltávolítani a kútból, aki beledobta. Mihelyt az érmét eltávolították, az összes kívánság meg nem történtté válik.

Követő érme

Olyasmi, mint a GPS, be tudja mérni a kiválasztott személy tartózkodási helyét. Lehallgatásra is tudják használni.

Szellemtábla


A szellemtáblát más néven quija táblát arra használják, hogy kapcsolatba tudjanak lépni a szellemekkel. Az Ouija tábla egy olyan tábla, amelyen betűk, számok, "igen", "nem", valamint általában egy búcsúzó felirat áll. A táblához tartozik egy kis lap is (planchette), amire kezünket finoman ráhelyezve kommunikálhatunk a szellemekkel, akik valamilyen módon állítólag a megfelelő jelekhez továbbítják azt, így adva választ kérdéseinkre.

Palo Santo

A Palo Santo ismert szent faként, szentelt faként is. A fa Peruból származik, ha elégetik, illatos füstje van. Az inkák tisztító füstként használták, hogy megszabaduljanak a gonosz szellemektől vagy balszerencsétől. A Palo Santo védett faj Dél-Amerikában, ezért még a lehullott ágak összegyűjtését is szorosan felügyelik.Kősó/ kősó töltényű fegyver
A szellem és démonvadászok arra használják, hogy védekezzenek a természetfeletti lények ellen. A fegyverből kilőtt kősó nem semmisíti meg, de arra kényszeríti őt, hogy egy időre meghátráljon.

Sógyűrű

A védelem szimbóluma, amit démonok és egyéb gonosz lények ellen használtak, amik megvédenek vagy csapdába ejtenek bárkit/bármit a körön belül.
Használják:

• vadászpuska töltényt megtöltve sóval eloszlatni a démont
• egy hely védelmében: akár gyűrűként, akár helység nyílásokhoz (ajtókhoz, ablakokhoz) csíkot húzva, megvédi a szobát attól, hogy a gonosz belépjen rajta
• megtisztítani a holttestet, mielőtt elégetik a csontjait: „sóz és éget”

Szent olaj

A Szent Olaj nagyon ritka anyag. Amikor az olajat meggyújtják, a lángjai csapdába ejtik az angyalokat és az arkangyalokat. Szent olajba mártott üvegen keresztül látni az emberi vagy más által láthatatlannak vélt természetfeletti lényeket beleértve a pokolkutyákat is.

Szentelt víz


A katolikus egyházban a szentelt víz az a víz, amit a pap speciális imával szentel fel, amelyben Isten áldásáért könyörög azok számára, akik használják, hogy megvédjék magukat a sötét erőktől. Képes ártani, fájdalmat okozni néhány démonnak, de nem mindnek, például Lucifernek nem, hiszen ő angyal volt, valamint a Démon Lordoknak sem.
A víz megszentelésének áldása (katolikus egyházban):

Latinul:
"Exorcizo te, creatura aquæ, in nomine Dei Patris omnipotentis, et in nomine Jesu Christi, Filii ejus Domini nostri, et in virtute Spiritus Sancti: ut fias aqua exorcizata ad effugandam omnem potestatem inimici, et ipsum inimicum eradicare et explantare valeas cum angelis suis apostaticis, per virtutem ejusdem Domini nostri Jesu Christ: qui venturus est judicare vivos et mortuos et sæculum per ignem.
Deus, qui ad salutem humani generis maxima quæque sacramenta in aquarum substantia condidisti: adesto propitius invocationibus nostris, et elemento huic, multimodis purificationibus præparato, virtutem tuæ benedictionis infunde; ut creatura tua, mysteriis tuis serviens, ad abigendos dæmones morbosque pellendos divinæ gratiæ sumat effectum; ut quidquid in domibus vel in locis fidelium hæc unda resperserit careat omni immunditia, liberetur a noxa. Non illic resideat spiritus pestilens, non aura corrumpens: discedant omnes insidiæ latentis inimici; et si quid est quod aut incolumitati habitantium invidet aut quieti, aspersione hujus aquæ effugiat: ut salubritas, per invocationem sancti tui nominis expetita, ab omnibus sit impugnationibus defensa. Per Dominum, amen."

Magyarul:
Könyörögjünk. - Istenünk, te az emberek üdvözítésére szánt legdrágább titokzatos ajándékaidat, misztériumaidat a vízből fakasztod számunkra. Hallgasd meg könyörgésünket: áraszd erre a megtisztulás sokféle módját jelképező vízre áldásodat.
Add, hogy ez a teremtményed mennyei ajándékaid szolgálatában űzze el a gonoszlelkeket, tartsa távol a betegségeket és hordozza magában az isteni kegyelem hatékony erejét A hívek házában vagy bármely helyen akármit is érint vagy meghint ennek a víznek cseppje, az legyen egészen tisztává, minden ártó hatalomtól mentessé. Ne üthessen tanyát ott a gonoszlélek, ne verjen gyökeret a rontás szelleme. Szűnjék meg a belopakodó sátán minden cselszövése. Ennek a víznek hintése által távozzék és szűnjék meg minden titkos kór, ami a ház lakóinak épségét vagy nyugalmát veszélyezteti. Add, hogy szent neved segítségül hívásával kért épségük és üdvösségük minden támadással szemben védelmet nyerjen. Krisztus, a mi Urunk által. - Ámen.

Angyalok fegyverei


Az angyalok fegyverei a Mennyhez tartoznak, mindegyiknek természetfeletti ereje van. A legismertebb az angyalölő kard. Miután Mihály és Lucifer be lett zárva Lucifer ketrecébe, polgárháború kezdődött a Mennyben és e hatalmas fegyverkollekció eltűnt a Menny fegyverraktárából.

Fegyverek:
• Angyalkard: rövid, ezüst penge, amivel meg lehet ölni az angyalokat. Több penge létezik, sok angyal hord ezt magával.
• Mózes botja: A pálca képes az egyiptomi csapások bármelyikét létrehozni, az ereje egyaránt hat angyalokra és emberekre.
• Lót sója: A sókristály az emberi testet sóbálvánnyá változtatja.
• Az igazság kürtje: Amikor az emberek csak igazat képesek mondani.
• Frigyláda


Átokzsák


Az átokzsák egy bűvös talizmán, ami gyógynövények keverékéből és egyéb természetfeletti hozzávalókból áll, amit ruhadarabba helyeznek és bőrrel kötnek össze. Általában arra használják, hogy speciális hatást idézzenek elő, nemcsak rosszindulatú célokra használható. Az átokzsák tartalmazza az „áldozat” személyes tárgyát is.
Az egyetlen mód, hogy egy átokzsákot „megállítsanak”, ha megtalálják és elégetik, boszorkány is meg tudja törni az átkot egy erős varázslattal. Amikor az átokzsák elég, a lángok kék színűek.

Az Ördög Cipőfűzője

A növénnyel a pokolkutyákat lehet távol tartani.

Ezüst

Nagyon sok lényt lehet megsebezni ezüstből készült fegyverrel.
Az ezüsttöltény nagyon hatásos fegyver többek között a vérfarkasokkal, alakváltókkal szemben. Az ezüstöt tesztként is használják a vadászok egymáson, hogy kiderítsék, tényleg emberrel van-e dolguk.

Halott ember vére

A legismertebb fegyver vámpírok ellen. Egy halottnak a vére mérgezően hat a vámpírokra. Legtöbbször nyílra kenve, vagy fecskendővel használják még az ezüst mellett.

Ördögcsapda

Az ördögcsapda egy misztikus szimbólum, amit arra használnak, hogy mozgásképtelenné tegyék a démonokat. Hasonló, mint a sókör, de sokkal erősebb. Úgy karcolják vagy festik fel valamire (padló, mennyezet stb), nem lehet egyszerűen letörölni vagy átlépni. Ha egy démon belesétál az ördögcsapdába, nem tud onnan kisétálni, hanem csapdába esik. Az ördögcsapda a démoni erőket is hatástalanítja. Az ördögcsapdát nemcsak a démonok foglyul ejtésére használják, hanem épületek bejárataira vagy bejáratai elé rajzolva, vagy szobák elé, a démonok képtelenek belépni.


forrás: http://super-natural.hu; valamint saját kútfő mosolyImmortalis Osculum RpgSzép szárán könny csorog
Mint halhatatlan gyöngysorok.

avatar
Admin | Kiválasztott
Bite me, Honey!

animae scrinium est servitus

Egyedi Titulus : daughter of fire
Gif vagy kép :
Play-by : Sara Sampaio
Vonal1 :
Faj : Kiválasztott
Posztok : 868
Kor : 25 éves
Lakhely : Port Angeles
Rang : Nincs rangom
User neve : ©️ Nadiya
Vonal2 :
Családi állapot : Kapcsolatban Vittor S. Cobain-nel
Különleges képesség : Pirokinézis, meglehetősen magas szinten
Foglalkozás : Vadászoknak dolgozom
Vonal3 :
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Misztikus tárgyak és fegyverek
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» 5 - Klánok és szervezetek

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Ώ IMMORTALIS.OSCULUM :: Important Things
Világunk legfontosabb leírásai
 :: Az alkony leple alatt...
-